Илиана Раева: Ванга излекува с вода мъжа ми Наско Сираков

Ванга: "Повечето от известните личности в България са идвали при мен по няколко пъти"


В интервю за в. Уикенд българската легенда в художествената гимнастика Илиана Раева разказва за срещите си с Баба Ванга. Илиана е легенда в художествената гимнастика. Прочутата гимастичка има златни медали и от световни, и от европейски първенства. Не за успехите й в залата обаче става дума в това интервю. Темата в това интервю е друга - срещите на Илиана с Ванга. Съпругата на бившия национален футболист Наско Сираков се е виждала няколко пъти с "петричката врачка".

Интервюто с Илиана: цитат

- Илиана, как се запознахте с Ванга?
- Нашата треньорка Нешка Робева ходеше непрекъснато при нея. Аз за първи път чух за Ванга на европейското първенство в Амстердам, когато станах шампионка. На загрявката ми се скъса цвичката. В момента в който отивах за друга, Нешка ми каза: „Не, не. не! Дай ми окъсаната, аз ще я зашия.”

Тогава взех 4 златни медала и един сребърен. Щом свърши състезанието, Нешка дойде в стаята ми и рече, че Ванга й е споделила как вижда буквата И в ореол. Думите на пророчицата буквално били: "На тая гимнастичка ще й се скъса пантофът. Да го зашие!'. Нешка, като видяла, че мие повредена цвичката. се сетила. Години по-късно отидох лично при лепя Ванга и останах във възторг.
- Преди да се срещнете с Ванга. вярвахте ли във феномени?
- Преди не вярвах в тези неща. Не съм ходила дори и на кафе да ми гледат. След срещата ми с Ванга обаче се промени начинът ми на мислене. Сега безкрайно много вярвам в духовното, мистичното и космическото.
- Какво се случи на първата ви среща с Ванга?
- Първият ми истински контакт с Ванга стана, когато
вече бях сключила брак с Наско. През 1985-а мъжът ми и Боби Михайлов
бяха изхвърлени от футбола.

Двете семейства отидохме да питаме Ванга дали и занапред те ще играят. На Рупите заварихме пълна с хора поляна. Наско каза: Как ще влезем тук? Всички плачат, а ние сме дошли да питаме имаме ли бъдеще в спорта!". Аз и Боби настояхме да останем. Бяхме в тълпата. В този момент Ванга излезе от къщичката си и се провикна: "На футболистите да им кажа, че по Нова година ще им дадат път!". Тогава не стигнахме до нея. Тя се изказа на висок глас пред множеството.
- Предсказанието вероятно се е сбъднало едно към едно...
- На 31 декември бяхме във Варна. Бащата на Боби Бисер се беше обадил от София и съобщил на сина си: Ти и Наско сте оправени за световното първенство в Мексико!
- Друго на Наско Ванга познавала ли му е?
- Когато Наско замина за Сарагоса, получи много тежка контузия. Три пъти го оперираха несполучливо. Няколко лекарски екипа се опитваха да му помогнат. Малката ми дъщеря също имаше проблем по това време. Тогава съпругата на треньора Радомир Антич, която е сръбкиня, ми каза. "Знам, че имате една Ванга. Обади се и я питай!".
Племенницата на пророчицата осъществи връзката "Ванга иска веднага да отидете на Рупите!”, рече ми. Взех самолета още на другия ден и се озовах за втори път при ясновидката. Когато влязох, тя започна да описва къде живеем в Сарагоса. Обрисува блока. "Леле, леле, какви цветя - жълти, червени!", каза за парка с алеите. И допълни: "Много те обичат Раде и Душко!". Раде е тогавашният треньор на Наско. По този начин се обръщаха към него само най-близките му. Душко пък е синът на селекционера.
- А защо не помолихте Нешка да ви помогне за контакт с пророчицата?
- Дори не съм се сетила. Помня, че тогава много трудно намерих телефона на племенницата на Ванга. Обясних и, че имаме здравословни проблеми.
- Помогна ли Ванга на Наско и дъщеря ви да се оправят?
- Ванга стори чудо. Беше поискала да й занеса вода от къщата ни в Сарагоса. Пипна водата и каза с нея да измия Наско и дъщеря ми, която беше на година и половина. Като изпълних заръката, здравословните проблеми изчезнаха. Ванга пожела да й купим от Сарагоса плачеща върба в бяла саксия. Три месеца търсихме и не можахме да намерим. Последния ден преди да си тръгнем от града, се разхождахме. На другия тротоар съвсем случайно видяхме плачеща върба, каквато искаше Ванга.
Щом й я занесохме, тя предложи да ни гледа. Ние обаче отказахме. Ходила съм при Ванга пет пъти, но най-вече заради здравословни проблеми. При онзи случай с върбата тя ми каза: "Илианке, дай шекера!". Отвърнах й: "Не съм взела. Дошла съм да ти благодаря и ти нося цветето!".
- Ванга зарадва ли се на подаръка?
- В онзи ден пътувахме късно към Петрич. Наближихме Рупите. Нямаше хора. Отидох при пазача и му казах, че идваме при лепя Ванга. Той заяви, че не можем да влезем, защото тя си почива. "Поръчала е нещо да й донесем!", настоях аз. "Вие кои сте?", попита пазачът. "Наско и Илиана." Човекът тогава ни пусна с думите "От 40 минути Ванга вика: "Ей ги идат, носят ми върбата”
- Лично вас Ванга лекувала ли ви е?
- Имах и аз здравословен проблем, който тя оправи със съвет. Като я посетих, ми каза: "Отиди на баир и слушай пилци!". С Наско се качихме в Родопите на едно много високо място
и поседяхме 20 дни
Влизах в гората и слушах пилците. Проблемите ми приключиха.

- За какво още сте ходили при Ванга?
Веднъж й занесох пари за църквата й. Наско ми беше поръчал, обади се от Световното. Като отидох, имаше много хора. Ванга излезе и заръча: "Да влезе
Илианка! Илианка е дошла!" Взе парите и ги вдигна над главата си, говорейки нещо След това ги повери на човека. който се грижеше за финансите. Каза ми "Когато имаш проблем,

идвай в църквата
и си пали свещичка. Ти защо си тук. а не при мъжо ти?". Той е в Чикаго, отвърнах й. "Не е. В Ню Йорк е. Да вземаш билет и да заминаваш и ти. Нашите първенци ще стават. Помислих, че нещо бърка. Когато се прибрах, Наско ми звънна пак. Разказах му. че съм дала парите, но този път Ванга е сгрешила. Той обаче уточни, че действително е в Ню Йорк. Имало промяна програмата.След четвъртия мач мъжът ми се обади за пореден път от Америка. "Купуваме билети на всички съпруги, които все още не са дошли! Всичко ти е уредено. Само иди в Щатското посолство", бяха думите му. Ванга позна. Нашите наистина направиха фурор в САЩ...

- Виждали ли сте Ванга ядосана?
- Един-единствен път. Беше ядосана от човек, които стоеше пред нас на опашката Бързо и мина, Тя почти винаги беше в добро настроение, макар хорската мъка да я натоварваше много.
- Как се чувствахте след срещите си с Ванга?
- Рупите е райско място. Не можете да си представите какво пеене на птици има. цъфтене на цветя и жужене на пчели. След посещение там мога да работя една годена без почивка. Мястото е уникално и свещено. Ходя често, защото се прекланям пред Ванга. Това е моят начин да й отдам уважение. Тя е помогнала на много хора. Винаги си паля свещичка. щом съм на Рупите. В трудни моменти задължително отивам там.
- Имате ли си любим ритуал на Рупите?
- Винаги, когато ходя, сядам под едно дърво на сянка. Гледам пред мен и се усмихвам при спомена за това, как Ванга викаше през тълпата, че на Наско и Боби ще им дадат път във футбола по Нова година. Днес пак се връщам от там. Сега за първи път отидох на изворите. Измих се с водата им.
- Рупите зареждаха ли Ванга?
- Според мен, да. Ванга казваше, че на това място преди хиляди години е бил затрупан град и мястото е с невероятна енергия, а водата е лековита.
- Ходихте ли на погребението на Ванга?
- Не. На 11 август 1996 г. бяхме на гости на наш приятел в Бояна. Като разбрах,
че Ванга е починала, се разплаках. Отидох в "Александър Невски" и запалих свещичка; за да отдам почит на пророчицата. След това посетих гроба й и сторих същото.
- Сънували ли сте пророчицата?
- Да. Два пъти. Първия път беше сърдита и каза, че е много заета. Във втория сън ми се усмихваше и ме успокои.
- Статията е предоставена от: Animal Planet Blog Journal





Афера с Ванга разиграва бивш съветник на Людмила Живкова

Ванга, пророчества, книги, афера, Константин Дилчев, Красимира Стоянова, сънища, съновник, Недялко Недялков, книги фалшификати,


Любопитното е там, че Ванга никога не се е занимавала със сънища и има свидетели за това”, твърди племенницата на Ванга – Красимира Стоянова.

“Сега му е времето да разкажа за аферата на издателство “Ню медиа груп” на Константин Дилчев - бившият съветник на Людмила Живкова, който отпечатва и в.”Уикенд” с управител - синът на поета Недялко Йорданов - Недялко Недялков. Вече 4-ти брой тече реклама, че издателството е отпечатало и продава най-новата си книга "Съновникът на Ванга", допечатвана досега три пъти. Работата е там, обаче, че Ванга никога не се е занимавала със сънища и има хиляди свидетели за това”, твърди племенницата на Ванга – Красимира Стоянова.

Абсолютен фалшификат разпространява издателството “Ню медия група” чрез вестника си “Уикенд” с шумно прокламираната книга “Съновникът на Ванга”. В анотацията към изданието може да се прочете, че “за първи път в книга излизат гаданията на Ванга за сънищата. В изданието са събрани стотици символи, които ясновидката е тълкувала пред знатните си посетители. Като специално приложение е включен и Вечен календар”.

В последния си брой в.”Уикенд” рекламира, че от днес на пазара пуска “поради огромния интерес” нова допечатка на “Съновникът на Ванга”.
За съставител на “Съновника на Ванга” е посочена Катрин Милева.
Година по-рано на пазара е пуснат пак от същото издателство друг съновник - “Български съновник за всеки”, с посочен автор Мариела Тасева. Оказва се обаче, че новият съновник, “дело на Ванга” е преписан от стария “съновник за всеки”, като в него са компилирани и различни търкувания от различни източници, включително и от книгите на племенницата на Ванга Красимира Стоянова.

Красимира Стоянова е родена в гр. Сандански през 1949 година. Племенница е на пророчицата ясновидка Ванга. Завършва турска филология в СУ ”Климент Охридски” през 1972 г. Завършва и египтология и сирология в Нов Български Университет. Журналистка, автор е и на осем книги за феноменалната си леля – Ванга.

Племенницата на Ванга Красимира Стоянова даде своя гневен коментар за наглата кражба и манипулация със святото име на пророчицата, вкарано в “аферата “Съновника на Ванга”:
“Тук му е мястото и сега му е времето да разкажа за аферата на издателство “Ню медиа груп” на Константин Дилчев - бившият съветник на Людмила Живкова, който отпечатва и в.”Уикенд” с управител - синът на поета Недялко Йорданов - Недялко Недялков. Вече 4-ти брой тече реклама, че издателството е отпечатало и продава най-новата си книга "Съновникът на Ванга", допечатвана досега три пъти. Работата е там,обаче, че Ванга никога не се е занимавала със сънища и има хиляди свидетели за това. Ако беше вярно - аз първа щях да напиша нейните тълкования, като нейна племенница и законна наследница, която написа първата книга за живота на Ванга още през 1988 година, с нейно разрешение. Този "Съновник на Ванга" е преписан от миналогодишно издание на друга книга на “Ню медиа груп” - "Български съновник за всеки"/2007/, сложено е отпред заглавие с Ванга и книгата се харчи добре. Тази система е отработена и явно докарва добри пари: през 2006 година “Ню медиа груп” отпечатва книгата "Билковите рецепти на България", където в главата за Ванга са публикувани мои билкови рецепти /издадени през 2000 г.от изд.”АБГ”, 2000 г. в книгата ми "Ванга-съвети за живот и здраве" и публикувани в други мои книги през 1989,1994,1997 г./, примесени с други билкови рецепти взети от най-различни билкови книги, включително и руски, защото има рецепти с "елда" и "офика", приписани на Ванга, въпреки че нито тя нито някой друг от семейството ни познавахме тези растения. Освен това са и вменени и рецепти с амоняк и негасена вар, поставяни на рани, които могат много да навредят на този, който ги прилага, защото са “казани от Ванга". Но това няма никакво значение -важно е бизнесът да върви и издателството да трупа пачки от късата памет и лековерието на читателите. Огънят и рекламата се поддържат от в.”Уикенд”. Това безобразие няма край! Това си е просто една дръзка кражба, която се прави пред очите на всички, противно на всякакви закони за авторските права и журналистическа етика. Да се краде и да се правят пачки от името на Ванга, обаче не е патент на Константин Дилчев.Първопроходец е бившият му съпартиец и съратник Светлин Русев, който ограби наследството на Ванга с фалшиво завещание и и построи масонска черква на Рупите, с парите дарявани от хиляди българи за православен храм. Друга част са изкрадени от членовете на фондация "Ванга", а трета са дадени където трябва, затова и вече е академик, защо ли? Светлин Русев получи и орден "Стара планина " за огромни заслуги в развитието на културата,или за развитието на масонството като виден масон-теософ. Както се казва номенклатурата си мени козината, но нрава-не! - и продължава да си действа и незаконно, и неморално, да мачка памет и авторитети, с всякакви средства, стига келепира да върви. Колко е смешно и жалко да слушаме днес /24 май/ ,че народът ни "Възроден, върви към светли бъднини", накъде точно с тези грабители? И ще се намери ли сила и воля в нормалните и обикновени българи, тези хора да бъдат спряни и да отговарят за безобразията си? Що се отнася до колегите, решени да печелят на всяка цена, им препоръчвам да четат по-често Алеко Константинов и то в онази част от неговата публицистика, където неведнъж възкликва: "Българската журналистика - каква жалка ирония в тези две думи."

Известни са двата “съновника” на “Ню медия груп” – “Български съновник за всеки” и “Съновникът на Ванга”. От сравнение на текста от двете книги личи, че “Съновникът на Ванга” е преписан от предишната книга “Български съновник за всеки”, където обаче не става дума за ... Ванга. Според племенницата на Ванга Красимира Стоянова Ванга е пророкувала, била е ясновиждаща и никога не се е занимавала със съногадания. Това може да потвърди и всеки, който я е посещавал.

Вкарването на името на Ванга във втория “Съновник” е само за да привлече повече читатели и с престъпно манилулиране да ги подмами, за да закупят книга, която на практика вече са чели.

“Аз например много бих се радвала да се срещна с човека, на когото Ванга е разтълкувала какво означава в съня му „банкрут”,или „интрига”, както сочат от издателството, след като е всеизвестно, че моята леля беше необразована и неграмотна жена и не познаваше и не употребяваше такива „купешки”думи”, лочигно и ясно контрира Красимира Стоянова част от посочените за тълкуване понятия в съновника на “Ню медия груп”.

В последния брой на в.”Уикенд” от 24 май, в рекламата за книгата пише,че „съставителката и” Катрин Милева,е събирала тълкуванията на сънища на Ванга в продължение на 11 години и е говорила с над 800 души, за да събере и систематизира гаданията, които Ванга им е направила според сънищата им.
”Тази лъжа просто ми взе дъха. Предполагам,че в съда ще искат да разпитат тези хора, за да докажат как точно Ванга им е тълкувала сънищата. А като отворят предишната книга на “Ню медиа груп” от миналата година - ”Български съновник за всеки”, просто ще видят, че тези глупости са преписани оттам, без да се споменава и дума, че са на Ванга, а и не би могло,защото не са нейни”, Красимира Стоянова.

Частна проверка разкрива и друга фалшификация. В книгата “Билковите рецепти на България”, издадена от “Ню медия груп” през 2007 година са преписани рецепти от книгата на Красимира Стоянова “Ванга – съвети за живот и здраве”, издадена през 2000 година от Издателство АБГ. Рецептите са преписани естествено без разрешение на племенницата на Ванга и са примесени с други рецепти, очевидно взети от руски книги, тъй като според издателите Ванга препоръчвала да се лекуваме с “елда” и “офика”, които са известни и се ползват от руснаците.

Според Красимира Стоянова има и друг показателен белег, че това не са рецепти на Ванга. “Тя никога не препоръчваше билки в грамове и милиграмове или пък по 5-6 билки наведнъж, а препоръчваше по 1 някаква обикновена тревичка, която се мери на око, или с шепа, или по някакъв друг прост начин. Тази разлика веднага личи в книгата на “Ню медиа груп” и безспорно ги уличава в кражба”, коментира Красимира Стоянова.
Племенницата на Ванга имала намерение да заведе съдебно дело и иск към издателската група “Ню медия груп”, но е наясно, че това ще бъде битка, която ще глътне немалко пари, които издателството може да си позволи, и в която ще бъде обругана.

Красимира Стоянова ревностно от години води битка за опазване на наследството на феноменалната пророчица Ванга и в прав текст обвинява вип- фигури като Светлин Русев и Нешка Робева, че са обсебили паметта на Ванга и я ползват за лични и нечистоплътни интереси чрез Фондацията “Ванга”. В момента председател на Фондацията “Ванга” е адвокат Иван Драмов, родом от Петричко, който живее и работи в столицата. Районният прокурор на Петрич, който се бе провъзгласил за „син” на Ванга вече е прокурор във Върховна прокуратура. Предишният председател на фондацията - Петър Костадинов Бръчков, бивш управител на банка „Биохим” - клон Петрич сега се подвизава като общински съветник в Петрич и през февруари тази година името цъфна в списъка на Комисията по досиетата като агент на ДС.
Най-натрапващите се в общественото пространство като най-доверени на феноменалната Ванга са обаче Светлин Русев и Нешка Робева. Как “превземат” сърцето на пророчицата?

През 1999 година сестрата на Ванга и майка на Красимира Стоянова – Любка в интервю пред “Нова телевизия” и пред телевизия “2001” през 2001 година казва дословно:

”Искам да разкажа и как Светлин Русев стана близък с Ванга.Той работеше при Людмила. Един ден тя /Людмила/ ми се обади по телефона и каза, че при нас ще дойде художникът Светлин Русев по някаква работа. Трябва да е било 1980 или 1981 година. Когато той се появи с дъщеря си Миланка, ние със сестра си бяхме на Рупите.Духаше страхотен вятър. Влязох в стаята при Ванга и и казах кой е дошъл, а тя ми се развика: ”Не искам ни Светлин, ни Тъмнин, не искам никого!”. Оставих ги да чакат отвън на двора, но мина много време и Ванга не искаше да ги приеме. Тогава аз ги поканих в нашата къщичка и им направих чай. После пак отидох да попитам сестра ми дали ще го приеме. Накрая го прие, но с неудоволствие. Минаха доста години оттогава, но Светлин започна да идва при Ванга чак след 1990 година. Това е истината.Като чета сега по пресата как се изкарва най-стария приятел на Ванга,просто се изумявам. В един вестник даже беше заявил,че когато съпругът на Ванга починал, Ванга го помолила да му направи портрет и след това го показала на племенника си, на сина ми, за да види чичо си. Абе, този човек нормален ли е? Зет ми, съпругът на Ванга, почина през 1962 г., когато не бяхме и сънували, че съществува Светлин Русев, а синът ми познаваше много добре чичо си като жив, така че, не беше нужно да го гледа на рисунка. Светлин Русев не познаваше зет ми и никога не го е рисувал.”

Красимира Стоянова също не си спомня през детството си да е виждала Светлин Русев или Нешка Робева да посещават Ванга, така например, както е виждала Людмила Живкова. Според племенницата на Ванга, Нешка Робева започва да посещава Ванга по времето на „златната ера” на художествената ни гимнастика, когато е треньор на националния ни отбор. При Ванга я водят едно семейство от Враца - Цеца и децата и Лиляна и Йоско, на които пророчицата нееднократно е помагала в здравословните им проблеми и така те се сприятеляват. Именно Цеца води Нешка Робева при Ванга. Преди всяко голямо съзтезание на отбора по художествена гимнастика Нешка Робева посещава Ванга за да я пита в какво и как ще спечелят и и носи уредите, с които играят гимнастичките, за да ги пипне пророчицата и даде благословията си за успех.

Красимира Стоянова е категорична: “Ванга беше мъдра жена и притежаваше много от качествата на Димитър-Талевата Султана Глаушева. С какво тези двамата /Нешка Робева и Светлин Русев/ биха я впечатлили, като дори не знаеха да се прекръстят и се кланяха само на бог БКП, който докара толкова беди на моята леля, че през 1966 година дори е имало решение да бъде изселена в Белене като вражески елемент,защото е вярваща в Бога и предсказва? Освен това аз бих се примирила с лелиния избор,стига да видя документ, че Ванга се отказва от своите роднини,но такъв не съществува. Бих искала да видя и документ,че е осиновила прокурора Димитър Вълчев, или отгледаната от нея Венетка, но такива документи също не съществуват.Има само документи,че ние,чрез родната и сестра Любка, сме законните и роднини и наследници - на този свят все още има и природни и морални закони и норми, които никой не може и не бива да пренебрегва. Другото са празни приказки и прах в очите на хората,за да не се разбере каква е истината и какво е направено с Ванга.”

Наскоро след дългогодишни скандали родната къща на Ванга бе обявена за музей с помпозна церемония. Пред агенция blitz.bg обаче племенницата на Ванга Красимира Стоянова заявява: “Чаках циркът да се състои и той се състоя.” Тя коментира, че туристите ще видят много малко от автентичните вещи на леля й. Според Красимира Стоянова лъскавите златни предмети са обикновена ширпотреба, която няма нищо общо с истинските златни скъпоценности на пророчицата. “В къщата на горния етаж има едни стелажчета, лампи, часовници, които при отварянето на дома видях за пръв път. На долния имаше две стаи. В зимната кухня видях някакви нови, непознати и лъскави часовници и самовари. Тях никога не ги е имало. Имаше един единствен, но затова пък уникален бял самовар, не знам от какво беше направен. Истинският сега го няма. Няма я и продълговатата маса. На нейно място видях малка кръгла масичка, каквато никога не е имало. Същото е само диванчето, на което през 1962 година почина чичо ми Димитър Гущеров. Най-чудовищното е, че я няма чудотворната икона на Света Богородица – метър на осемдесет. Тя беше над диванчето до боксчето, където леля ми си готвеше. Сега я няма. В спалнята креватът, май и плюшеният ковьор, са истинските, но ги няма много сувенири, играчки, уникален часовник и бюст на Ванга. Къде са? Грях ми на душата, но дано не са в ателието на Светлин Русев на ул. “Врабча” в София. Няма ги и портретите на леля. А имаше няколко. Къде е огромното, оригинално платно, два на два и половина метра? Казва се “Христос и учениците му сред житна нива”. Рисувано е от гениален наш художник, който наричаше себе си Ван Гог и избяга в Париж след нещастен брак в България. Липсват и много уникални фотографии. За мен това е къща-музей менте. Още когато я отвориха уж за пръв път след много години, забелязах, че тя е отваряна хиляди пъти и от нея е изнесено всичко ценно.”

Днес по вестникарските сергии и книжарниците излиза и поредното менте – “Съновникът на Ванга”, и то в трето издание. Книга, която няма нищо общо с Ванга, нито с пророчествата и виденията и. Но пък ще напълни джобовете на издателите. Защото в България и приживе, и посмъртно феноменът Ванга бе превърнат от някои “топ” културтрегери в евтина търговска марка. Която продължават да смучат усърдно.
Интервюто е публикувано от електронното издание афера бг.

Руски учен е разкрил тайната на Ванга

Ванга, феномен, пророчества, Юрий Негрибецкий, електромагнитно поле, бучка захар

Феноменът на сляпата българска пророчица Ванга не бе разгадан, докато тя бе жива. Но днес, години след нейната смърт, руският в.”Жизнь” твърди, че учените са “намерили ключа” към феномена Ванга, а специалните служби използват нейния метод за предотвратяване на терористични актове. Вестникът публикува документи, които потвърждават това.

Академикът от Международната академия за енерго-информационни науки Юрий Негрибецкий, който изучава ясновидството, е намерил способ не само да предсказва неблагоприятни събития, но и да ги предотвратява. При това толкова успешно, че неговият доклад за нетрадиционни методи в борбата с тероризма бил изслушан на секретно съвещание на ръководния състав на МВР.

В основата на феномена ясновидство, по мнението на д-р Негрибецкий, лежи способността да постигаш причинно-следствената връзка. “Светът е устроен така, че в него няма случайности.” Негрибецкий разработил и патентовал способ на стабилизация на електромагнитното поле на хора и обекти. Това е станало в резултат на почти 20 годишни изследвания: специално подбрана комбинация на числа, вкарана в компютър заедно с имената на пациентите, пише в. “Жизнь”, влияе на тяхното състояние, изменяйки го към по- добро Бъдещето може да се строи така, че да се заобикалят препятствията. “Това озарение, интуиция - в една или друга степен, тази дарба - е присъща на всеки човек. Ванга също е имала в мозъка си свой “сонар”. Впрочем тя винаги държеше в ръцете си бучка захар, донесена от посетителя. Сега ми е ясно – кристалът усилва ефекта. А информацията за всичко, очевидно, винаги присъства в пространството - в ноосферата, във вакуума. Трябва просто да я откриеш.”
източник: chudesa.net

2012 - Краят на света или начало на нова епоха




2012 е година, спомената в много предсказания като края на дните за човечеството. Изследванията на много съвременни учени също са достигнали до извода, че планетата ни е обречена. Истина ли е това, и ако е, как би трябвало да изживеем дните до идването на този момент?

Във всяка една култура и във всички ортодоксални религии се среща концепцията за идването на края на света и за настъпването на огромни промени, засягащи цялата планета. Почти всички сведения споменават, че това ще се случи в началото на 21 век. Според календара на маите краят на света ще настъпи точно на 21 декември 2012 г. Подобна дата е предсказана и от Нострадамус, както и от древната китайска „Книга на промените” („И Чинг”), която предсказва хода на промените във Вселената.

Маите са създали изключително точен астрономически календар, който по нищо не може да се сравнява с този, който използваме днес. Те са успели да предвидят с прецизна точност събития, случили се повече от хиляда години след изчезването на тяхната цивилизация. Изненадващо, последният ден от техния календар е датата 21 декември 2012 г. , който бележи края на епохата на „Петото Слънце”. Някои хора го разбират като края на света, докато други смятат, че тогава ще настъпи началото на нов период от човешката история.

Днешните учени също дават тревожна прогноза за съдбата на нашата човешка раса, като изчисленията им „случайно” съвпадат с годината 2012. Според изчисленията на редица астролози на 21 декември 2012 г планетите от Слънчевата система, както и други големи космически тела в галактиката, ще се подредят в права линия, което ще доведе до сериозни, фатални за Земята промени. Други изследвания посочват, че през същата година е поредния пик на слънчева активност. Много учени вече са установили, че тогава ще започне ерата на глобалното затопляне. Има и още тревожни открития, като вероятността за сблъсък с астероида 2005 YU55, както и откритието на Александър Филатов, който заявява, че според неговите изчисления през 2012 г близо до Земята ще премине планетата Нибиру и ще стане причина за смяна на полюсите и промяна в климата. Това ще доведе до голям потоп, който ще унищожи голяма част от познатия ни свят.

Тези, а и много други изследвания в научните кръгове довеждат до извода, че 2012 г ще е фатална за хората. Не само ще е фатална, но според тях изходът е неизбежен. Но въпреки това, при религиите Краят на дните не е представен толкова песимистично. Според тях човек има все още искрица надежда за спасение. В Библията финалният ден за човечеството е споменат като „Денят на страшния съд” или „Второто пришествие”. Други свещени книги също го изобразяват по подобен начин. Според описаното в тях, Бог ще се яви пред хората и ще спаси тези, които са добри, а лошите ще бъдат изпратени в Ада.

В будистките сутри също може да се намери подобно предсказание за явяването на Бог пред хората, като например легендата за цветето Удумбара. Според древните текстове това е свещено цвете от друго измерение, явяващо се в човешкия свят веднъж на 3 000 години. Появата му е символ за приближаването на велико събитие, свързано с пристигането на „Свещения крал, който върти Колелото”. В сутрите също е пояснено, че всеки, който е добър в сърцето си и проявява състрадание към другите, ще има честта да бъде спасен от „Свещения крал”.

Днес, макар и да звучи нереално, цветето Удумбара е забелязано да цъфти на много места по света. За първи път то е открито през 1997 г да расте върху статуя на Бодхисатва в храма „Суми Зен” в Сунчеон, Южна Корея, а след това и в много други страни.

Дали легендата е вярна и дали все още имаме шанс за спасение, това предстои да се види. Но всички тези събития, които напоследък се случват по света – войни, терористични заплахи, наводнения, урагани, замърсяването на околната среда и други природни и създадени от човека бедствия – приличат на предупреждения към хората, че нещо голямо предстои да се случи. Въпросът е, дали сме способни да приемем и да разберем правилно тези знаци.

Дали вярваме, че 2012 г ще е краят на света или не и дали след това човешката раса ще продължи да съществува, дали древните предсказания ще се окажат верни и дали прогнозите на съвременната наука са точни, вероятно всеки ще открие отговора на тези въпроси вътре в себе си. Едно е сигурно – какъвто и да е изходът, каквато и да е съдбата на човечеството, ако съумеем да бъдем по-добри към себе си и към другите, да живеем живота си праведно и с достойнство, със сигурност няма да има за какво да съжаляваме, когато и да настъпи финалния ден...Източник: VK





2010 - Начало на Трета световна война, според предсказанията на Ванга


Според направените от Ванга приживе пророчества картината за бъдещето на света е доста драматична. Европа се затрива, трета световна война покосява човечеството, Китай се превръща в световен лидер. Полярните снегове се топят, а в Стария континент се разпореждат мюсюлманите. След 40 години лечението ще бъде просто смяна на всички органи.

Световните агенции шумят с заглавия като това. Очевидно популярността на Ванга зад граница е голяма и българската пророчица е постоянно цитирана. Много често дори я наричат "Последният Нострадамус", поради точността на накои нейни предсказания.

И така според цинтираните предсказания какво предстои да се случва:
2010 - Начало на Третата световна война. Ще избухне през ноември и ще свърши през октомври 2014 г. Ще започне като обикновена война, с обичайните средства, но след това ще бъдат изполвани ядрени оръжия, а накрая и химическо оръжие.
2011 - В резултат на радиоактивния прах в Северното полукълбо ще загинат всички животни и растения. В същото време мюсюлманско нашествие ще притисне останките от Европа.
2014 - Повечето от останалите жители на Земята ще страдат от гнойни рани, рак на кожата и други последствия на химическите оръжия.
2016 - Европа постепенно се обезлюдява.
2018 - Китай е новата световна сила. Развитите доскоро държави ще бъдат безмилостно експлоатирани.
2023 - Орбитата на Земята малко ще се промени.
2025 - Европа все още е почти безлюдна.
2028 - Ще бъде открит нов източник на енергия, най-вероятно контролирана термоядрена реакция. Гладът постепенно се преодолява. Към Венера ще бъде изпратен космически кораб с астронавти
2033 - Полярните ледове се топят, вдига се нивото на Световния океан.
2043 - Световната икономика се намира в разцвет. В Европа още управляват мюсюлманите.
2046 - Създават се изкуствени човешки органи. Смяната на органи се превръща в основен метод за лечение.
2066 - САЩ нападат мюсюлманския Рим с нов вид оръжие - климатично. Настъпва рязко охлаждане на климата.
2076 - Все повече се налага безкласовото общество, разновидност на комунизма.
2084 - Природата започва да се възстановява.
2088 - Нова епидемия - стареене за секунди.
2097 - Болеста е овладяна.
2100 - Изкуствено слънце ще огрее тъмната страна на Земята.
2111 - Хората се превръщат в киборги.
2123 - Войни между малките държави. Големите не се намесват.
2125 - В Унгария (авторите имат предвид България, като родината на Ванга) ще получат сигнали от Космоса и всички ще си спомнят за Ванга.
2130 - Появяват се първите колонии под вода.
2164 - Животните се превръщат в полухора.
2167 - Възниква нова религия.
2170 - Световна суша.
2183 - Колония на Марс се превръща в ядрена сила и настоява за независимост от Земята (както някога САЩ от Англия).
2187 - Спират се изригванията на два огромни вулкана.
2195 - Морските колонии се превръщат в напълно независими територии.
2196 - Азиатската и европейската раса напълно се смесват.
2201 - На Слънцето се забавя термоядрената реакция, започва захлаждане.
2221 - При търсенето на контакт с извънземни форми на живот човечеството попада на нещо страшно.
2256 - Космически кораб пренася на Земята ужасна болест.
2262 - Постепенно се променят орбитите на планетите. Марс е заплашен от комета.
2271 - Отново са разчетени изменените константни.
2273 - Създава се нова раса. Вече няма жълти, бели и черни.
2279 - Получаване на енергия от нищото - възможно от вакуума или „черната дупка".
2288 - Пътеществие във времето. Нови контакти с извънземни.
2291 - Слънцето се охлажда. Започват опити да се поддържа температурата му.
2296 - Мощни слънчеви изригвания. Ще се промени силата на притегляне. Започват да падат стари космически станции и спътници.
2299 - Във Франция се заражда партизанско движение срещу исляма.
2302 - Откриват се нови закони и тайни на Вселената.
2304 - Ще се разкрие тайната на Луната.
2341 - Нещо страшно приближава Земята.
2354 - Авария на едно от изкуствените слънца.
2371 - Настъпва великият глад.
2378 - Появява се нова раса.
2480 - Сблъсък между две изкуствени слънца. Земята попада в сянка.
3005 - Война на Марс. Нарушава се траекторията на планетите.
3010 - Комета се врязва в Луната. Около Земята летят отломки и космически прах.
3097 - По това време на Земята ще загине всичко живо, но човечеството ще е заложило основите на нов живот в друга звездна система.


** Още по тази тема:
Виж всичко за Ванга и нейните пророчества за света, България, Русия, Америка, Китай и други известни заглавия

Рупите - символ на изцелението и след смърта на Ванга


Рупите са символ на изцелението за всички болни хора не само у нас, но и на целия Балкански полуостров, че и отвъд. Изумителните предсказания на Ванга са излекували и спасили хиляди от болести и неволи. Безчет са покъртителните истории за способността й да определя подходящото лечение за различни заболявания.

Баба Ванга – природният феномен със способността да предрича бъдещето, но и да „вижда” в миналото! Няма я вече на белия свят отричаната и обожествявана пророчица. Но тя е свързана завинаги с Рупите - това кътче на България, превърнало се в символ на изцелението.

Местността Рупите е разположена в Югозападна България, в близост до река Струма и на 17 км от град Сандански. Тя е кратер на изгаснал вулкан, между хълма Кожух (с надморска височина 281 м), множество термални извори и хълма Пчелина. Климатът е континентално-средиземноморски с горещо лято и мека зима. В югозападното подножие на Кожух се намират останки от големия античен град Петра, основан от траките през последната четвърт на IV в. пр. н. е. В близост до него е съществувал манастирът „Свети Пантелеймон”, от който днес е останал само малък параклис. Районът е бил оживен културен и религиозен център. Намерени са следи от хилядолетно човешко присъствие. Те оформят представата за хармонично съжителство на хората с природата и преклонението им пред земните и небесни сили.

Според пророчицата баба Ванга, живяла дълги години тук, планината Кожух е ключ към разгадаването на древното ни минало: „Това място тук е много особено. Служи ми като акумулатор и аз се зареждам от него. Някога тук е горял страшен огън, а този хребет над нас крие една голяма тайна. Там, където е бил кратерът на вулкана, (където сега е църквата), някога е имало голям град, погребан под огнената лава. Жителите му били високи и едри, обличали се в тънки и блестящи като станиол дрехи и били много просветени.”

Рупите са прочути с термалните си извори с много лековити свойства. В някои от тях водата е с температура до 76˚С и с голям дебит. Тя е леко минерализирана и съдържа хидрокарбонати на натрий, силиций, флуор и сулфиди. Лечебните й свойства влияят положително при заболявания на храносмилателната система (стомашно-чревни), чернодробно-жлъчни, хронични панкреатити, бъбречно-урологични, на опорно-двигателния апарат, неврологични, гинекологични, кожни и ендокринно-обменни болести (подагра, диабет). В малките езерца на открито, в които водата е с по-ниска температура, могат да се видят потопени хора, търсещи изцеление от различни болести.

Мястото е магнетично. Тук всеки ден се ниже нескончаем поток от хора, които идват, за да се поклонят на гроба на легендарната пророчица Ванга, да запалят свещ за здраве и късмет в храма „Света Петка”, издигнат от нея. Църквата е изписана от проф. Светлин Русев. От иконостаса гледат светии с лицата на известни наши съвременници. С модерната си, раздвижена и въздушна архитектура тя е бял лебед сред строгостта на околните скали. До нея е малката приветлива къщичка на баба Ванга, потънала в облак от пъстри цветя и зеленина. Облагороденото късче земя е красив зелен оазис на десния бряг на река Струма. То е глътка свежест сред доста странния околен пейзаж, който създава усещането за тайнственост и подтиква към преклонение. Езерцата, образувани от изворите имат неописуеми цветове. Дъното им е обагрено от бяло и кремаво до тъмнооранжево. В съчетание със зелените водорасли и растения по брега, се получава невероятна гледка. Изворите са забулени в изпарения и създават усещането за приказен, тайнствен свят; царят космична тишина и спокойствие и времето сякаш отдавна е спряло. Ако живеете в голям и шумен град, тук ще се почувствате сякаш сте на друга планета. Поразходете се наоколо, потопете се в някое езерце с минерална вода и ще забравите всички свои грижи.

Край Струма се намира единствената заливна крайречна гора в българския участък на реката, съставена от бяла топола. Наблизо има експериментална база за микроводорасли, орнитологическа станция и манастирски комплекс. Свещеното място се посещава и от много поклонници от различни държави. На Рупите Ванга е живяла дълги години и заради нея цялата околност се смята за свята, а мястото - излъчващо силна благотворна и целебна енергия. Чудесата, които все още стават в този край, продължават и след смъртта й. Бабата на нямо дете сънувала сляпата пророчица. Тя й заръчала да сложи детето на трона й в църквата, за да оздравее. Бабата завела момченцето в Рупите, изпълнила заръката и то наистина възвърнало говора си.


източник

Ванга си навяла яда на Хитлер за предсказание

Ванга, пророчества, предсказание, Хитлер, Горбачов, Картър, Елцин



Известно е, че и Хитлер е посещавал Ванга. След беседата си с гадателката той излязъл от дома й страшно сърдит и разстроен. Пророчицата от Петрич е предсказал и изборната победа на Джими Картър, още когато той даже не се е замислял над подобна перспектива. В края на 70-те легендарната ясновидка предвижда идването на власт на Горбачов и неговата перестройка. Според Агенцията за руска информация /АРИ/ Борис Елцин е ползвал услугите на всевъзможни спецове по паранормални явления - екстрасенси, врачки, гадатели, ясновидци, даже магьосници! АРИ разпространи и сензационната информация, че бившият руски президент е имал най-голямо доверие на прогнозите на Ванга.

Българската пророчица Вангелия Гущерова-Ванга е позната в цяла Източна Европа. Официално регистрираната сбъдваемост на нейните предсказания е 84 на сто, останалите просто не са разбрани.

Известно е, че и Хитлер е посещавал Ванга. След беседата си с гадателката той излязъл от дома й страшно сърдит и разстроен. Феноменът от Петрич е предсказал и изборната победа на Джими Картър още когато той даже не се е замислял над подобна перспектива. В края на 70-те легендарната ясновидка предвижда идването на власт на Горбачов и неговата перестройка.

Ванга предсказва разпада на СССР и обединението на 3 славянски държави - вероятно Русия, Беларус и Украйна. Най-интересното е, че българската Касандра предсказва и Путин: Това ще бъде съвсем неочаквана фигура - нито Лебед, нито Зюганов. А най-знаменитото пророчество на Ванга гласи: В края на века, през август 1999 или 2000г., Курск ще се окаже под водата и цял свят ще го оплаква. Предсказанието датира от 1980г

Българските спецслужби са правили денонощни записи на всички беседи на Ванга с посетителите. А каква е съдбата на тези записи, не знае никой. Или - почти никой.

Съществуват няколко факта, които свидетелстват за митичната връзка между пророчицата и Елцин. Тя е молела всички руски политици, които са идвали при нея, само за едно - да й донесат часовника на Елцин. За какво й е бил той, Ванга не споменала до смъртта си.

Затова не е особено учудващо обстоятелството, че Борис Николаевич е собственик на няколко касети със записи на Ванга. Има информация, че по нареждане на Елциновото семейство за покупката на въпросните записи е била похарчена фантастична сума. Според осведомени става въпрос за... 5 млн долара!

За какво са му на Елцин тези пророчества, е съвършено ясно. Много по-важно е да се знае тяхното съдържание. Руски екстрасенси смятат, че някои предсказания на Ванга от тайните записи могат да се разгадаят чрез съпоставка с прогнозите на нейни колеги. Един от най-известните руски тълкуватели на българската ясновидка - Павел Глоба, е на мнение, че тайните предсказания на Ванга се доближават до пророчествата на знаменития шаман от XIV век Василий Немчин.

Например, че след бягството на бесовете и идването на власт на т.нар. Голям Борис, Русия ще се управлява от дребен човек с черно лице, седнал на плещите на великана. През тези години огромни беди ще сполетят Русия /загуба на геополитическите позиции, войната на Кавказ, редуващи се едно след друго наводнения, потъването на Курск, трагедията с Норд-Ост, но властването му ще бъде кратко. След това пак за кратко ще управлява войвода паднал, но надигнал се отново. След настаняването си в Кремъл воеводата ще започне да унищожава низвергналите го врагове. Управлението на чернолокия ще бъде кратко, твърдят Василий Немчин и Ванга. /Малко пояснение - още в руски документи от XVII век тружениците на невидимия фронт са наричани хора с черни лица/.

Според петричката ясновидка срокът, през който ще управлява дребният човек с черно лице след падането на Големия Борис, е три годиин и половина. Това означава само едно - че Владимир Путин няма да изкара мандата си докрай. Но от кога започва броенето - от август 1999г. или от май 2000, е невъзможно да се каже. Ванга обаче споменава точната дата на отеглянето на Путин в тайните записи, купени на баснословна цена ат Елцин.





Филм на Венета Райкова и "Горещо"

филм за Ванга, нов филм, Ванга прорицателката, "Горещо", Венета Райкова



Нибиру | Планетата X, 2012 удря земятя

видеоклип: нибиру, планети, космос, орбита, магнитно, поле, притегляне, земно, кълбо, галактика, слънце, слънчева, система, видео, клипове



Нибиру 2012 | видеоклип на български
(видеоклип)





Нибиру-планетата X | Всичко за планетата Нибиру
(видеоклип)





2012 Нибиру ще удари земята | Краят на Земята
(видеоклип)





2012 - Нибиру | Планетата която разрушава земята
(видеоклип)





NРеални снимки 08.2009 | Нибиру
(видеоклип)





Планетата Нибиру-2012 навлиза в орбитата ни
(видеоклип)

Астрология | Магия | Любов

Съновник, Сънища, Предсказва, Сънувам, Гадания, Гадател, Онлайн, Хороскоп, Таро, Зодиак, Зодиакални, Знаци, Разгадаване


Пълен български съновник

Памела Андерсън - Какви дънки трябва да носите според вашата фигура

Памела Андерсън: Панталоните и дънките никога не излизат от мода. Моделите, предложени от дизайнерите, са толкова разнообразни, че всяка съвременна жена ще може да избере нещо за себе си, което представя фигура й в най-благоприятна светлина и в същото време да е модерна...
- Виж целия материал





Хороскоп на домашни любимци

куче, порода, хороскоп, хороскоп за куче, куче хороскопи

» Хороскоп за вашето куче





Предсказанията на Ванга за бъдещето

Предсказание на Ванга за 2010-та година:
Начало на 3-тата световна война. Войната ще започне през ноември 2010-та и ще завърши през октомври 2014-та. Ще започне с ядрени оръжия и ще продължи с химически.

Предсказание на Ванга за 2011-та година:
В резултат на ядрените оръжия в северното полукълбо няма да остане нищо живо. За това мюсюлманите ще започнат война срещу всички европейци, обвинявайки ги за унищожението.

Предсказание на Ванга за 2014-та година:
Болшинството от хората ще заболее от рак на кожата в следствие на химическата война.

Предсказание на Ванга за 2016-та година:
В Европа няма да има население.

Предсказание на Ванга за 2018-та година:
Новия световен лидер ще стане Китай.

Предсказание на Ванга за 2023-та година:
Ще се промени орбита на Земята.

Предсказание на Ванга за 2025-та година:
Европа все още ще е незаселена.
- Виж целия материал

Предсказанията на Ванга за България

Пророчествата на Ванга (последвай връзката)





2012 - Корейските пророчества

До 2012 г. човечеството трябва да промени курса си към изграждането на свят на мир и любов. В противен случай ще последват невероятни бедствия и възможна атомна война. Това е свързано с разпознаването и следването на месиянската личност за която всички пророци предсказват.

Защо 2012 г. е толкова важна за човечеството? Не само календарът на Инките определя 2012 г. като годината за края на света, Нострадамус и много други пророчества сигнализират, че в тази година ще се осъществи грандиозна промяна в пътя на човечеството...
- Прочети целия материал

2012 - Ванга предвидила началото на Третата световна война

Известната българска пророчица Ванга (Вангелия Гущерова) стана известна със своите сбъднали се предсказания за световните бедствия. Именно тя е предвидила датата 11 септември и нападението над Световния търговски център, като е заявила, че "братята американци ще бъдат ударени от нападението на стоманените птици". Също така Ванга е предвидила и началото на Втората световна война, перестройката в СССР...
- Прочети целия материал

Ванга | Биография

Ванга: пророчества, бъдеще, врачка, пророчица, предсказва, гадателка, рупите, петрич, гледачка, родена, рожденна, дата, струмица, вангелия, пандева, гущерова, панде, сурчев, baba, vanga, 2012, gadaene









Ванга е родена на 31 януари 1911 година в град Струмица, Югославия, в семейството на дребни земеделци. От баща си наследява физическата издръжливост, чувството за справедливост и любов към онеправданите, а от майка си - веселия характер, отношението към ред и чистота, издигнати от нея в култ.


- Прочети целия материал

Гробът на Ванга зазидан да не вампирясва

Ванга: гроб, погребение, помен, смърт, библия, библейски, дух, врачка, гледачка, предсказва, пророк, пророчества, предсказания, Ванга стеной могилу вампира не будет

Дали Ванга е феномен или не спор няма. Тези, които са говорили с нея до един се кълнат, че им е предсказала бъдещето и е разговаряла с техни близки покойници, които подробно й разказвали спомени за тях самите.

Българите спазили стар езически ритуал, при погребението на Ванга, твърдят окултисти. Ако има съмнение, че даден човек може да вампиряса след смъртта си, трябва да бъде старателно зазидан, за да не може да напуска отвъдният свят. Затова гробът на пророчицата е бетониран отгоре. Преди да бъде излят бетонът над ковчега е била поставена дебела метална решетка...
- Прочети цялата статия

Първи филм за пророчествата на Ванга "Ванга – прорицателката"

феномени филм, Ванга, филм, премиера, феномен, прорицателка, пророчица, нов филм, филм за Ванга


Вече е готова първата част на филма за първата българска пророчица - Ванга. Той ще се състои от няколко части първата от които е озаглавена "Ванга – прорицателката".

Този проект се опитва да даде отговор на най-често задавания въпрос: Познавала ли е Ванга? Имат ли покритие нейните пророчества? Във филма няма разсъждения, а само разкази на очевидци. Идеята е да не се натрапва мнението на авторите, а всеки един сам да си състави свое за феномена Ванга. С помощта на хората, които са били всекидневно край нея, филмът разказва за Ванга - за нейните способности и за социалния феномен, който сама по себе си е представлявала. А чрез интегрираните в проекта кадри от филма "Феномен" всеки сам може да се убеди колко истински са разказите на съседите и близките на Ванга.

В процеса на проучване снимачния екип се натъква на информация за документалния филм "Феномен" за пророчицата, правен през 70-те години на миналия век от режисьора Невена Тошева и проф. Никола Шипковенски. Кадри от филма са запечатали изповедта на Ванга: "Аз да заплачам, значи много ми е тежко! Аз не плачам лесно така. Аз знам – има една съдба."

Книгите за Ванга
Всички книги, които са писани, са поизмислени(абстракция)! Един не е дошъл да пита комшийте! – казва 85-годишен съсед на Ванга, който, заедно със съпругата си е посрещнал Ванга като млада булка в Петрич. Оказва се, че единственият екип, който някога е разговарял със съседите и приятелите на Ванга е този на "Горещо" и Венета Райкова. А това са хората, които са живели врата срещу врата с Ванга, споделяли са дните и нощите й и са били свидетели на целия й живот и на всичките й пророчества. Затова от разказите им можем да разберем какъв наистина е бил животът й и дали пророчествата й са се сбъдвали.

Екипът на горещо разказва:
Екипът на "Горещо", който снима собствен филм е впечатлен от разказите на хората, споделили с Ванга последните години от живота й - най-близката й приятелка леля Атидже, леля Витка, която е била неотлъчно до нея, на чичо Пешо, който се е грижил за безопасността й и на леля Мара и чичо Славчо, които са живели врата срещу врата с нея от идването й в Петрич. Всички те споделят, че за пръв път истината за живота на Ванга се разказва от най-близките й хора, с които тя е живяла толкова години. Лично леля Витка, която се е грижила денонощно за Ванга, споделя, че през последните си години пророчицата е мечтала да се снима филм за нея, в който най-близките й хора да разказват за живота и делата й.

В двора на къщата й, която от миналата година е вече музей, отпивайки от любимата й напитка – студена мента - съседите й разказват спомените си за шейсетте и шест години живот врата срещу врата с Ванга – как са празнували заедно сватби и рождени дни, колко много Ванга е обичала да играе хоро, как хората са чакали с дни пред вратата й, за да влязат при нея, как са изпращали после телеграми с благодарност, че им е помогнала и че пророчествата й са се сбъдвали, как е щадила хората и не им е казвала директно лошите новини, защото е нямало да го понесат.

Спомените на двете жени, били най-близо до Ванга в продължение на десетилетия разкриват един непознат образ на пророчицата. Леля Витка е жената, която се е грижила за Ванга и е била неотлъчно до нея и в последните години от живота й. "Ние с Витка сме цивилни монахини!" – казва Ванга за нея. – "Нас смъртта ке не раздели!" И действително така и става. Леля Витка е до Ванга и когато я отвеждат в Правителствена болница малко преди да си отиде. Никога досега не е разказвала нещата, които само тя може да разкаже, но както самата тя признава, вече е дошъл моментът да говори.

Леля Атидже е най-близката приятелка на Ванга – още от 1973 година. "За нея нямаше българин, турчин, циганин - всички ни уважаваше наред!" – спомня си леля Атидже и разказва как Ванга много добре знаела турски и обичала да говори с приятелката си на родния й език. – При нея нямаше делене на нации! Тя казваше: Всички хора сме равни пред Бога!

И съседите, и двете й приятелки са били свидетели на пророчествата на Ванга. Когато говори от името на умрели хора, гласът на Ванга се променя, което е запечатано на лента във филма "Феномен". Кадрите показват как Ванга говори с детски глас за едно колело. "Променя се гласът й – на тънко говори като градските жени. А понякога ще чуеш мъжки глас!" – разказва леля Витка. - "Тя що го казваше това, нито един гледач по телевизията, що го дават, нема да го каже точно като леля Ванга как го казва! Тя го казваше с години напред и как казваше, така и ставаше!"

Съседите й пък си спомнят как пророчицата не е вярвала в магии и не е искала да се среща с екстрасенси: "За тия екстрасенси – тя ги гонеше като кучета от тук! Каква наследница на Ванга!? Тя не искаше да ги види! С магии не се занимаваше – тя не вярваше в магии!"
- взето от: VangaKazva


- Гледай филма сега

Selo-Banya.com - Новини