BRUSA Spyder

BRUSA, швейцарската компания, която е специализирана в конструирането на компоненти за електрически автомобили, точно представи нов изцяло електрически роудстър, наречен със семплото Spyder. Разбира се, от името става ясно до голяма степен и в какъв клас спада моделът. Първоначално проектът, на който е базиран Spyder, започва като университетска разработка за инженерното училище Buchs NTB в Швейцария. Но с помощта на BRUSA може съвсем скоро да видим истински електрически спортен автомобил, какъвто е Tesla Roadster.


Дизайнът на каросерията е заимствал стиловите си елементи от серия източници, като почти очевидно е, че има връзка с Porsche. Конкретни детайли могат да бъдат забелязани лесно в профила и предницата на швейцарския модел. И докато дизайнерските линии може да намекват за спортните намерения на Spyder, то всъщност моделът не е толкова бърз, колкото Tesla Roadster. Въпреки това европейският еквивалент ще успява да ускорява до 100 км/ч за по-малко от шест секунди. Максималната скорост пък възлиза на 200 км/ч.

Задвижването на колата е осигурено от два синхронизирали електрически мотори, като всеки един от тях произвежда мощност от 127 к.с. и я предава към индивидуално задно колело. Това предоставя на BRUSA Spyder комбинирана мощност от около 270 к.с.

По отношение на максималната дистанция батерията има капацитет от 16 кВч, което е достатъчно за Spyder да изминава разстояния от 130 км при средна скорост от 80 км/ч. За да заредите батерията на 60 %, ще са ви необходими три часа, но слънчевите панели на покрива помагат да се ускори малко този процес.

Все още няма някакви конкретни данни за производство, но с оглед на факта, че други швейцарски конкуренти като Protoscar вече започват да разработват своите електрически спортисти, то определено можем скоро да видим реална конкуренция на Tesla Roadster по европейските пътища.





Selo-Banya.com - Новини