От кого е създадена породата
Московска Стражевая



Московска стражевая(Руска Стражевая) е резултат от Санбернар, Кавказка овчарка, Руско гонче, Източно Европейска Овчарка и други породи, които са ползвани в експериментални кръстоски. За първи път породата Moskow Watchdog(Moskow Watch Guard Dog) е била стандартизирана и официално призната през 1985г от Руската киноложка федерация(FCI).

Московска Стражевая е получена в крайна сметка от кръстоската между Санбернар и Кавказка овчарка. Създаването на породата е започнало около или след 1940г по идея на ръководните органи на "Руската милиция" и "КГБ".Опитите с кръстосването са продължили няколко години,но не е установено,кога всъщност е произведен първият истински екземпляр. Съществуват различни мнения и твърдения по този въпрос,но няма съществени доказателства за точна дата на чистокръвния първороден.

За първи път породата е била стандартизирана и официално призната през 1985г от Руската киноложка федерация(FCI). От световната федерация все още не е призната. В Русия е много популярна и добре позната порода и присъства на всички големи изложения на FCI.


Изберете категория




Всичко за Московска Стражевая

Външен Вид на Московска Стражевая

История на Московска Стражевая

От кого е създадена породата Московска Стражевая

Растеж на Московска Стражевая

Московска Стражевая Темперамент

Възпитаване на Московска Стражевая

Обучение на Московска Стражевая

Мнение на стар кучкар

Selo-Banya.com - Новини