Възпитаване на Московска Стражевая

Когато сте решили,че искате да притежавате Московска Стражевая трябва наистина да имате няколко неща на ум:




1.Имате ли достатъчно пространство(дворно)за отглеждане на такава порода,защото това е едро куче нуждаещо се от доста широк двор,в който първо: да се чувства господар и да охранява и второ: да има пространство да се движи и тича.

2.Разполагате ли с достатъчно време за да се грижите за животното?  За да постигнете някакъв успех с възпитание и дресировка на породата ви е необходимо да заделяте поне 2 часа всеки ден за занимание,  упражнения и разходка.

3.Разполагате ли с достатъчно средства за издръжка на такова куче? Не само цената(реално варира около 3000.00 евро за малко на около 2 месеца, но само разбира се ако е с доказан произход, родословие и всички документи), но и месечната издръжка на тази порода е висока. Трябва много добре да прецените преди да се окажете с такава придобивка в къщи!

4.И най-важната част!!! Преценете дали наистина изпитвате любов и симпатия към тази величествена порода? Дали желаете наистина този приятел и верен пазач или искате да го притежавате само, защото е все още рядка и не много известна порода в България и искате да покажете, така да се каже "демонстрация", че можете да притежавате такова животно? Във втория случай резултата ще е много пагубен за кучето. Тази порода е много вярна, но има нужда от грижи с любов, а не само повърхностно отношение! Ако такива му липсват-ще израстне като недооценено и няма да притежава истинските качества за чистокръвния екземпляр.

5.Ако мислите, че отговаряте на положителните изисквания изброени до тук, то спокойно можете да си осигурите нов приятел в къщи известен като Московска Стражевая(BG) или Moskow Guard Dog, Moskow Watchdog, Московская Сторожевая(RUS). Наслаждавайте се на интелекта и любвеобилието на породата към вас, вашите деца или внуци. Винаги ще сте спокойни, че в двора ви няма да нахлеу нежелан натрапник или крадец. Той(или тя) ще бъдат винаги на поста си и не ще допуснат никой да наруши територията на стопанина му, на човека дарил го с добро отношение и любов. Тогава той(или тя) ще ви покажат защо са на заплата(храна, вода и грижи) в този имот, двор, къща или където там го отглеждате.

Изберете категория




Всичко за Московска Стражевая

Външен Вид на Московска Стражевая

История на Московска Стражевая

От кого е създадена породата Московска Стражевая

Растеж на Московска Стражевая

Московска Стражевая Темперамент

Възпитаване на Московска Стражевая

Обучение на Московска Стражевая

Мнение на стар кучкар

Selo-Banya.com - Новини