Московска Стражевая Темперамент! Руска порода куче!

Keywords: Московска Стражевая, Стражева, Руска Стражевая, Руски породи кучета, Московская Сторожевая дог, Moskovskaya Storodzevaya sobaka, Moskow Watchdog, Moskow Guard dog, Moskosvska Strajevaia, Руски кучета

Преди да решите да вземете за отглеждане тази порода нека да ви направим някои полезни разяснения, ако случайно не сте много запознати с нравите на това голямо куче.Не всичко е така лесно както изглежда на пръв поглед.Особено при работа с мъжкия екземпляр трябва да бъдете много внимателни и търпеливи, защото той трудно предотстъпва лидерския си дух.Казвам внимателни, защото все пак това е едно много едро и внушително куче и може да бъде опасно, ако не подходите както трябва.

Няма някакъв точен алгоритъм и приоми при обучението на Московска Стражевая, просто нещата зависят от няколко фактора.Например:

Първо: много е важно какъв опит има човека, който ще се заеме със самия процес на обучение в първите стъпки(в началото тренинга трябва да се води изключително само от един и същи човек от семейството).

Второ: Най-доброто обучение е когато то започне веднага след, като кучето пристигне при бъдещия стопанин,т.е. не трябва да се чакат месеци наред, защото си мислим, че горкото животно още е мъничко та нека малко да поодрасне.Не правете тази грешка!

Трето: Дайте му да разбере още от самото начало кой е господаря в отношенията помежду ви и кой дава порцията храна.Никога не подхождайте с насилие и бой!!! Това е много злопаметно куче и ако един път му посегнете е много рисковано да загубите доверието му или пък да отрасне стресирано.След това вече грешките са непоправими.Опитвайте да се налагате със строгост и взискателност при произнасяне на самите команди.Не го оставяйте да се прави на разсеян(а), изисквайте изпълнение на зададените команди/след което трябва да получи „потупване” и” браво” задължително.(лакомствата също вършат много работа)

Четвърто: Колкото и да се справяте добре все пак, ако желаете повече от тази порода и искате да постигнете 100% от възможностите й – няма да минете без специализирана школа или частен треньор в последствие.

Пето: Запомнете че? Московска Стражевая е порода създадена да служи и не се поддава много на емоции.Разбира се това не означава, че не трябва да получава ласки и обич, но в нормални дози.Имайте в предвид, че това куче не е като „German Shepard” Немска Овчарка по отношение на децата, т.е. не очаквайте да проявява чак такава грижовност.И винаги имайте едно на ум, че то все пак е създадено за да е безкомпромисен боец.Бъдете внимателни!!!

Добрият подход и грижи към тази порода ще ви възнаградят с истински приятел и bodyguard или охранител казано на български.Този приятел ще ви остане верен до сетния си дъх.





Изберете категория




Всичко за Московска Стражевая

Външен Вид на Московска Стражевая

История на Московска Стражевая

От кого е създадена породата Московска Стражевая

Растеж на Московска Стражевая

Московска Стражевая Темперамент

Възпитаване на Московска Стражевая

Обучение на Московска Стражевая

Мнение на стар кучкар

Selo-Banya.com - Новини