Joomla! Повече за Джумла

Keywords: Joomla!, joomla, Всичко за Joomla, Работа с Джумла,


Joomla! (Джумла)

Джумла! е една от най-мощните системи за управление на съдържанието на земята. Тя се използва навсякъде по света за изграждането на големи портали, корпоративни сайтове, лични страници, интранети, социални мрежи. Над 10 милиона сайта в света, от които над 100 хиляди български са изградени с Джумла! Изцяло преведена на български език, Джумла! e най-подходящият избор за изграждане на уеб страница. С Джумла! не просто създавате, а се забавлявате!


Джумла! в действие


Джумла! е използвана навсякъде по света за изгрждането на прости лични страници до комлексни уеб приложения. Тук са изброени, някой от приложенията на софтуера:

Корпоративни уеб сайтове и портали
Онлайн търговия
Малки бизнес сайтове
Сайтове на неправителствени организации
Правителствени приложения
Корпоративни интранети и екстранети
Училищни и църковни уеб сайтове
Лични или фамилни страници
Социални мрежи
Списания и вестници
Сайтове за недвижими имоти
Сайтове за автомобили
Градски портали
възможностите са неограничени…
Джумла! може да бъде използвана за лесно управление на Вашия уеб сайт, от добавяне на статии и снимки, до обновяване на продуктов каталог или приемане на онлайн резервации.


Джумла! за крайните потребители


Основният пакет на Джумла! е направен изключително лесен за инсталиране, дори за хора, които не са програмисти. Повечето хора не изпитват трудности в инсталирането на системата, а в нашия форум и секция помощ е налична информация за нови потребители. В нашия форум има над 3,000 потребителя и над 80,000 мнения.

След като Джумла! е инсталирана, е още по-лесно да добавите съдържание, да качвате снимки или да смените шаблона, който ползвате. Всеки, който може да работи на Word, ще е в състояние да извършва базови операции в Джумла!

Чрез опростен интерфейс, Вие лесно можете да публикувате новини, обяви за работа, продукти, да създавате секции, категории и менюта във Вашия сайт.


Джумла! на следващото ниво

Основният пакет на Джумла! върши чудесна работа, за управление на статии и други основни функции в един уеб сайт. Но за много хора, истинската сила на Джумла! е в хилядите допълнителни приложения, които системата има, и чрез които можете да добавите нови функционалности на страницата си. Някой от приложенията, които са налични за Джумла! включват:

Динамично изгрждане на форми
Бизнес директории
Управление на документи
Снимкови и мултимедийни галерии
Електронни магазини и онлайн разплащания
Форуми и чат
Календари
Блогове
Каталози
Бюлетини и масови е-мейли
Събиране на данни и отчети
Банери и реклами
Абонаментни услуги
и още много, много други…
Можете да откриете по-голямата част от приложенията в Каталога с приложения на Джумла!. Подгответе са да бъдете смаяни от количеството на приложенията предлагани от обществото на Джумла!


Джумла! за разработчици

Много компании и организации, имат изисквания, които надхвърлят възможностите на основния пакет или наличните приложения за системата.

За щастие, Джумла! притежава мощен фреймуърк, който дава възможност на всеки един разработчик, да напише необходимото му приложение.

Използвайки фреймуърка, Вие можете да разработите:

Интегрирани търговски системи
Системи за управление на складове
Система за рапортуване
Продуктови каталози
Комплексни бизнес директории
Системи за резервации
Системи за комуникации
Връзки с други приложения
или каквото друго се досещате…
И каква е уловката?
Няма уловка. Джумла! е безплатна, с отворен код, и налична за всички под GPL лиценз. Ние не твърдим, че сме перфектни и не обещаваме да удовлетворим всяко изискване на света. Но за много уеб приложения, нашият софтуер върши прекрасна работа. Ние добавяме отлични нови функционалности с всяка нова версия и с помощта и съветите на нашето невероятно общество, ние планираме да предлагаме софтуер печелещ редица награди за години напред.





Selo-Banya.com - Новини