Проблеми, свързани с глюкозамина и ставите

Мобилност през целия живот

Износването на ставите протича през целия живот на кучето. Хрущял защитава костите и ставите на животното от триенето при движение. Естественият глюкозамин – основно градивно вещество на хрущялите, осигурява здрави стави и подвижност. Затова PURINA създаде храни за възрастни кучета, съдържаща гарантирани нива на естествен глюкозамин, който допринася за по-дългата активност и здраве на домашния ви приятел.

Хрущялът

Какво представлява?
Хрущялът е тъкан, намираща се в края на костите, в зоната на ставите. Изграден е от клетки, подобни на гъба, заедно с белтъци и специални вещества, които задържат водата. Глюкозаминът служи като строителна съставка за изграждане на тези специални, задържащи водата вещества.

Защо е важен?
Здравият хрущял е изключително важен за правилното функциониране на ставите и изобщо за мобилността. Щастливите активни кучета се нуждаят от здрави хрущяли и хранене, което поддържа цялостното благосъстояние на организма, включително и здравето на ставите.

Откъде идва глюкозаминът?
Глюкозаминът се съдържа в няколко основни елемента на кучешката храна. PURINA използва различни птичи и месни източници, гарантирайки по този начин нивото на глюкозамина в някои от храните за възрастни кучета. Глюкозамин се произвежда и от самото тяло, но в ограничени количества

Само за възрастни кучета ли е полезен естественият глюкозамин?
Не! Износването на хрущяла става през целия живот на лаещия ви приятел. Затова глюкозаминът е важен за поддържане здравето на ставите по време на цялото съществуване на кучето.

Как тялото поддържа хрущяла здрав?
Хондроцитите са клетки, намиращи се в хрущяла на ставите. Тези клетки използват глюкозамин и вещества, доставяни чрез храната или изграждани в тялото, за да произвеждат и поддържат белтъци и задържащи водата вещества в хрущяла. Това позволява на хрущяла да служи като амортисьор .

Каква е ролята на глюкозамина за здравето на ставите?
Като съставна част на хрущяла глюкозаминът поддържа здравето на ставите и способността за движение.


Три прости начина да пазите ставите на кучето си здрави:

1.ГЛЮКОЗАМИН. Давайте на кучето си храна като Pro Plan® ”, която съдържа гарантирани количества естествен глюкозамин.

2.КОНТРОЛ НА ТЕГЛОТО. Поддържайте здравословното тегло на кучето си. Дебелите кучета понякога развиват проблеми със ставите. Костите, ставите, мускулите и съответните сухожилия работят заедно, за да осигурят на кучето гладко и ефикасно движение. Поддържането на подходящо тегло е много важно за доброто здраве на ставите.

3.УПРАЖНЕНИЯ. Подходящите упражнения са важни за поддържане на добрия тонус на мускулите и гъвкавостта на ставите. Консултирайте се непременно с ветеринар относно така важните за домашния ви любимец упражнения.



Виж още за проблеми със ставите -->

Selo-Banya.com - Новини