Коли от лизинг! Автомобили на Лизинг втора ръка

Keywords: Коли от лизинг, Иззети автомобили, Втора ръка, Автомобили от лизинг


Взето от: www.creditcar-bomiauto.blogspot.com


Нова тенденция на лизинговия пазар - продажба на активи втора ръка, се появи в резултат на икономическата криза. Компаниите предлагат леки и товарни автомобили, машини, съоръжения и оборудване, иззети от клиенти, които са спрели да плащат погасителните си вноски. Активите се продават от 10 до 30% по-евтино от първоначалната им стойност. Купувачите могат да платят в брой или чрез вторична лизингова схема, като сами избират коя възможност да ползват.

Повечето от основните играчи на лизинговия пазар са обособили отделни секции на интернет страниците си за продажба на активи втора ръка - "Интерлийз", "И Еф Джи лизинг", "Ти Би Ай лизинг", СоЖе лийз", "Алианc лизинг България", "Пролийз", показа проверка на "Дневник". Такива предложения има и на сайта на "Уникредит лизинг", въпреки че не са отделени в секция. Дружествата предоставят информация за цената, модела, различните характеристики на предлагания актив, както и негова снимка.

Най-голям е делът на предлаганите активи втора ръка от транспортния сектор и строителния бранш, които са и най-засегнати от кризата, обясняват представители на лизинговите компании. Продажбата на активи втора ръка се появи като явление в резултат на финансовата криза, която се трансформира в икономическа, коментира Пламен Минев, изпълнителен директор на "Уникредит лизинг". Очакванията са броят на иззетите активи да се увеличава и те значително да надвишават търсенето и възможностите за вторична реализация. По думите на Пламен Павлов, изпълнителен директор на "И Еф Джи лизинг", въпреки че ситуацията е неприятна за лизинговите компании, няма да се отрази фатално върху техния бизнес. "Дневник-пазари".






» Всички лизингови компании
» Онлайн кандидатстване за кредит!
» Кредити за фирми
» Кредитни калкулатори



Selo-Banya.com - Новини